Tuesday, February 15, 2011

kan best kalau ditiduri (baca tertidur) sampai suatu saat

lalu dikejutkan dengan berita yang comel-comel semua

A: hoi jeli bangun !!!!

Aku: ok, da bangun !!!!

A: ada berita comel yang kau angankan jadi kenyataan

Aku: ok, khabarkan !!!!

A: kau lulus semua subjek dengan warna-warna terbang (baca flying colours) tanpa perlu hadir ke kelas, tanpa perlu ke dewan ujian, dan yang paling cool, tanpa perlu hantar tesis kau tu, dan graduasi bulan 10 nanti

Aku: ok, kira dua bulan dari sekarang (baca bulan ogos ketika ini, ketika aku dikejutkan , disimbahi dengan bunyi-bunyi dan warna-warni bunga api, tepat 31 Ogos)

A: ada lagi !!!!

Aku: ok, cepat teruskan (sambil minum milo ais)

A: kau tak perlu kerja, tapi bank miznina (baca AM Bank) sudi sponsor kau RM 5000.00 setiap bulan, dan boleh minta lebih kalu tak cukup

Aku: ok, sangat baik, bagus bagus bagus !!!!!! (sambil baca paper dan kaki melunjur, da A sedang bersimbuh seperti gadis yang sangat patuh )ada lagi ???

A: ada !!!!

Aku: cepat khabarkan !!!! ( nada tinggi seperti seorang raja )

A: ada dua pinangan menanti jawapan kau !!!!! (ok, betul ada 2, ejanya DUA )

Aku: whatttttttttttttttt ??!!!!!!!!!!!

A: betul !!!! tak tipu !!!!!!!

Aku: apa bangang sangat ke diaorang tu, aku ni kan jantan, fuck !!!!!!!

A: jantan ke? (nada slow takut-takut, tapi aku dengar ) opzzzz, alaah, persetankan semua fikir-fikir primitif dan konservatif, logam pon bisa terbang, apa nak diherankan, mau terima atau tidak ???

Aku: ok, dua??? dari mana???

A: satu dari kota perintah (baca Putrajaya) dan satu lagi river farmer (baca Sungai Petani)

Aku: ok, tolak dua-dua (muka angkuh dan dalam hati kata 'yark, not my taste )

A: baik !!!!

Aku: da, blah, cukup rasanya khabar-khabar itu, sampaikan salam pada bapa mizz nina

A: baik, tapi ada lagi !!!!!

Aku: huh ??? ok cepat !!! aku mau mandi ni !!!!!

A: malam ini ada satu lagi pinangan !!!!!!\

Aku: dari mana ????

A: PAKA

Aku: ok, TERIMA !!!!!!!!!!!!!!

6 comments:

cik M said...

??????????????

'Izzati H. said...

kahkahkah..

sapa yang pinang ko dr river farmer tu weii.. btw, kawan aku budak paka jugak.. kehkehkeh

nurazima haji mohinadin said...

haha..indahnya lau betul2..:-)

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

jeli......
siape?????
huhuhuhu~~~~~~

Ubi Kentang said...

kontrobersi la encik hazli nih...
org ganu upenye...
ingatkan org pahang. haha

Corat-coret said...

hahaha...dengan bangga tuh lg confiden tolak pinangan..