Monday, March 29, 2010

kerja-kerjalah

Ap perasaan korang n yuollzz meninggalkan tempat praktikal? Gumbira atau kalian bakal bermuram durja? Atau bakal merindui load2 kerja berat yang menitiskan keringat atau ahhhh, pg mampos la keje mcm herem tu semua? Atau merindui dunia indah pagi atau baek aku lena diulik buai mimpi2 indah syok lagi mengasyikkan?

Dan aku hanya menginginkan agar masa ini berlalu seberapa pantas yang mungkin kerana kebosanan tahap dewa. Menagih kerja untuk diringankan dari mereka2 yang juga tiada kerja. Katanya kita perlu pro-aktif lagi pro + duk + tif. Harus pandai menggunakan emas yang bunyinya tik tok tik tok. Dan kalo jahil, aku lah yang bodoh bukan??? Pening~

Tetapi, hakikatnya kita bukan pokok bunga kertas yang cantik jadi perhiasan cakerawala atau patong boneka jadi mainan si cilik atau jentera logam yang bergerak mengekskavasi bumi. Kita bukan punai berbulu yang bisa pergi timur dan barat suka suki dan bisa memenuhkan lohong besar dengan brand cap free. Tapi macam best jugak kan? Hehehehehe

Hakikatnya kita adalah kaum humanis yang mendominasi bumi. Yang direka melalui satu percantuman eloborasi fbiologiindah yang tidak wajar diceritakan di sini. Diciptakan dengan berbagai keistimewaan agar kau, aku dan dia jadi makhluk special, bukan binatang buas bermasquerade indah untuk dilihat cantik lagi hot n spicy oleh makhluk laen. (Teringat pesta istana kuda-kuda emas dan gangsa mereka, naseb baek x pg)

Berkilometer pegi, motif???

Sooooooooo, practikal satu medium taaruf atau perkenalan alam untuk kenal abang2, kakak2, makcik2 dan pakcik2 untuk kita keluar dari dari space muda mudi kita yang dok asek jola joli bermakaroni. Berkenalan dengan mereka yang lagi advance dan awal menarah bumi untuk survival kaum-kaum kita yang 1 Malaysia, 1 Amerika, 1 Korea kalau ada. Boley??

Kerana perut2 itu ada nafsu untuk dipenuhkan. Nak dapt bukan free? Semuanya ongkos ya dong. X de yang free kat dunia ni, nak berak pon kene bayar, try g kat central market, 50 sen u olzzzzzzzz, mahal macam herem, memang la cantik tp bile masuk mesti x jadi nak berak, knape???? try la pegi... x pon kat kayhell sissy, rm2,perbersih b****t auwauwtomatik, kuar dari bawah, aku orang kampung, memang x reti bende2 macam tu. Kampungkan aku? So what~

Entry jadi konklusi dan revolusi menjatuhkan aku (lirik lagu), bila ayam berkokok, tu tandanya kau dan aku kene bangun, gosok gigi, mandi dan imarahkan lah bumi ni, bikin havoc, bikin money, kalo ayam tu buat kol 3 pagi, sapa mau jawab? Tahajjud la sekali sekali.

(aku seperti munafik yang yang berentry, sama2 lah kita yea, bukan jadi pak munmun, tp beramal..... selamat beramal~)hahahahahahaha

14 comments:

park min mi said...

gile panjang nak bace!!!

★ IzzieELF ★ said...

seperti biasa ayat terbaek daripada jeli.. ahahhaha

ak suka ayat ni.. ahhaha

ko sah tgh bosan skang kan??

park min mi said...

hehehe... gelak jeks **sbb tak bace lg...hahaha...

deli said...

bosan weh, dr minggu lepas x de keje, hehehehehehehe, pe lg zati, update blog ko cepat~

hidangkan dengan kehipan dong wook waktu ini, dia wat pe, hehehehehe

park min mi said...

hahahaha.... jeli, cari sniri la weh...
for my hunnybee zat, aah...cpt la update blog u... **sje nak kasik jeli meremang**

hahahaha....

★ IzzieELF ★ said...

hahaha.. dah update gambo siwon yang sejak dua menjak ni makin ensem.. ahahha

kalu letak dongwook kang, ak tjatuh chenta g manaseh... XD

park min mi said...

hahahahaha.... izzie... ingat kibum ok...

deli said...

haiyoooo, zati mau tarik rambut dgn aji kah, siwon aji punya bukan???

park min mi said...

haaa... zati...

★ IzzieELF ★ said...

aah siwon aji pya tapi hanya memuji saja.. salahkah?? ahhaha

jangan la tarik rambut ai aji,, kang botak kang?? mcm mana?? ahahhaa

park min mi said...

hahahaha.... kalo aji botak, amik rambut awk ganti..lalalala..

park min mi said...

setelah kubace entry ini...mateku berpinar2....

deli said...

hahahha, EAP lg byk

park min mi said...

lg bnyk pe weh??